[...] wyżej whey c-6 będzie ciasteczkowy lub orzechowy też mnie ciekawi, bo smaki zwłaszcza w obecnym czasie przedstartowym brzmią mega przyjemnie :-D Reszta zamówienia to aminokwasy, witaminy itp. ;-) Przy kolejnym zamówieniu planuje wrzucić coś przedtreningowego, bo w koncówce już może brakować nieco energii. Chyba będzie to StanoFusion! I [...]
[...] a malo weglowodanow do czasu treningu jedz wegle zeby byla sila, po treningu wbrew powszechnym opiniom nie musisz tego wegla wiele zjesc ale warunek jest taki ze wchloniesz aminokwasy BCAA ok 20 gram potreningowo, mozesz doslodzic lyzka cukru nawet olimpowe bcca x-plode sie nada, biore 2 miarki co jest potrojna porcja, a;e ciskam 2x tyle wiec [...]
[...] do mozgu zamienia sie w serotonine. CZYNNIKI WARUNKUJACE TRANSPORT TRYPTOFANU -bialko jest ubogie w tryptofan, dlatego ostatni posilek nie powinien zawierac bialka -inne aminokwasy bialkowe utrudniaja transport tryptofanu do mozgu -weglowodany sa transporterem tryptofanu BRAK SEROTONINY MOZE BYC PRZYCZYNA BEZSENNOSCI I DEPRESJI, A [...]
[...] prawie 19 lat od suplementacji APL + te wszystkie witaminy uroslem 2 cm w ciagu 10 dni. Ktos tam mowil ze lepiej nie psuc sobie zdrowia. Otoz to arginina i lizyna sa to aminokwasy ktore zwiekszaja wydzielanie naturalnego hormonu wzrostu ktory moze wytworzyc twoja przysadka mozgowa. Hgh to nie tylko wzrost a dobre samopoczucie, regeneracja, [...]
[...] jest, że każdy wegetarianin czy to ścisły czy „lakto-owo”- musi konsumować tyle rodzajów żywności i w takich ilościach, aby dostarczyć sobie białka i aminokwasy umożliwiające utrzymanie dotychczasowej masy mięśni i budowanie nowej. Większość wegetarian dostarcza sobie w diecie tylko tyle białka, ile trzeba do utrzymania [...]
[...] mogący mieć miejsce tuz przed kolejnym posiłkiem. A dlaczego katabolizm? Bo spada poziom składników energetycznych (glukoza, kw. tłuszczowe) i budulcowych (właśnie aminokwasy) we krwi. Dlaczego organizm tak pozytywnie reaguje na aminokwasy, nasilając procesy anaboliczne?. Bo są dla organizmu źródłem azotu, niezbędnego do prawidłowego [...]
[...] wysiłkową w kulturystyce i rozwojem sportowej formy. Chelatowanie minerałów to niezwykle istotny proces wiązania pierwiastków metalicznych przez słabe kwasy organiczne, np. aminokwasy, umożliwiający dobre wchłaniane pierwiastków z przewodu pokarmowego oraz ich dystrybucję do przebiegających z ich udziałem czynności życiowych. Minerały z prostych [...]
[...] cząsteczki sygnałowe(cytokiny) -stymulują gruczoły dokrewne do produkcji hormonów. Spośród 20-stu aminokwasów(co do liczby kwestia sporna) budujących białka część stanowią aminokwasy endogenne,które organizm potrafi sam syntetyzować, reszta to aminokwasy egzogenne,które muszą być dostarczane z pokarmem. W sytuacji,gdy poddajemy nasz organizm [...]
[...] białek pochodzących wyłącznie z wysokiej jakości ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych, bez domieszek tanich białek roślinnych. Dodane aktywatory metaboliczne i aminokwasy (m.in. kreatyna, tauryna, BCAA, L-glutamina, witaminy, minerały) powodują lepsze wykorzystanie białka jako np. budulca masy mięśniowej. Vitalmax Whey 82 zawiera [...]
[...] do produkcji skondensowanego preparatu białkowego. Kolejnym przykładem naszych rozważań są hydrolizaty białkowe, najczęściej występujące pod postacią tabletek, jako tzw aminokwasy. W tradycyjnym przemyśle spożywczym proces hydrolizy białek, czyli rozerwanie wiązań peptydowych ( wiązania peptydowe niczym łańcuszki wiążą pojedyncze aminokwasy [...]
[...] j/w, znakomita, także w kubku. Smak miałem waniliowy i czekoladowy, oba bardzo dobre, wanilia chyba odrobinę bardziej mi podeszła. OCENA 9/10 BCAA Xplode: bardzo dobre aminokwasy, smak ananasowy bardzo intensywny, na tyle, że nawet mieszając z innymi odżywkami ( miałem saszetkę Super Pump ) „zagłusza” ich smak, co mi pasowało, bo na [...]
[...] waha się od 15 do 20%, najwięcej jest go w mięsie chudym. Wartość biologiczna białka mięsa jest bardzo wysoka. Białko każdego rodzaju mięsa zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Dzienne zapotrzebowanie człowieka dorosłego na białko wynosi 0,8-1g na 1 kg masy ciała. Czyli zapotrzebowanie osoby o wadze 70 kg wynosi 56-70g dziennie. Porcja [...]
[...] przeprowadzone w licznych placówkach medycznych na zachodzie wykazały, że po zakończeniu treningu siłowego zażywanie produktów zawierających węglowodany i białka bogate w aminokwasy egzogenne stymuluje syntezę białek mięśniowych. Jednakże stosowanie tego typu środków przed rozpoczęciem treningu nie wywiera takiego efektu. Przyjmowanie [...]
[...] rozpowszechniony w chorobach serca - potas), poprzez izoflawony, wyciagi roslinne, fosfolipidy sojowe (np spiączka watrobowa, czy innej przypadlosci watroby), po niektóre aminokwasy (chocby bcaa w leczeniu manii) - na kreatynie kończąc. Status prawny danego preparatu - to osobna kwestia. Polemizowałbym równiez w kwestii kwasu hialuronowego, bo [...]
[...] tkanek. Jest ona kluczowym inicjatorem procesów syntezy białek na poziomie komórkowym. Jednakże w pierwszej kolejności leucyna wypełni zadanie budulcowe tzn. będzie jak inne aminokwasy np. lizyna pełnić rolę cegiełek w tworzeniu naszych własnych protein. Natomiast każda nadwyżka leucyny spowoduje ujawnienie się jej unikatowej roli fizjologicznej [...]
[...] pożywienia. Dyskredytując dietę wysokobiałkową mówi się zazwyczaj, że naraża na szwank nerki. Prawdopodobnie jest to nawiązanie do badań sprzed lat, w których wykazano, że aminokwasy wywołują u osób chorych na nerki nasilenie choroby. Nigdzie nie znaleźliśmy doniesień, że nerkom szkodzi dieta niskowęglowodanowa. Przeciwnie, jak wykazaliśmy na [...]
[...] koktajl, no i oczywiście pełen Zestaw aminokwasów, bez których nawet nie ma sensu czegokolwiek zaczynać. Nie może także zapominać, że przed i po treningu trzeba połknąć aminokwasy rozgałęzione i to w porządnej ilości, bo inaczej nie zadziałają. Jeżeli chciałby być bardziej ambitny i osiągać jeszcze lepsze wyniki, to niestety musi sięgnąć po [...]
[...] że żadna odżywka nie zastąpi dobrego, zdrowego obiadu. BIAŁKO Podstawowy budulec organizmu (w tym mięśni). W wyniku procesów trawiennych białka są rozkładane na poszczególne aminokwasy niezbędne do budowy tkanek i syntezy własnego białka organizmu. Przyjmowanie dawek większych niż 2 g na 1 kg wagi ciała mija się z celem. Z pewnością nie wpłynie [...]
[...] strawności. Nawet najbardziej wartościowe białko nie zostanie wykorzystane, jeżeli nie ulegnie ono całkowitemu rozkładowi enzymatycznemu w przewodzie pokarmowym, a uwolnione aminokwasy nie zostaną wchłonięte w jelicie cienkim. Jak się okazuje, niektóre niebiałkowe składniki pożywienia mogą wyraźnie zmniejszać jego biodostępność. Na przykład, [...]